Els dies 8 i 9 de maig, l'alumnat de biologia de 3r d'ESO C i B respectivament, van visitar el Parc del Mussol. L'objectiu era conèixer de primera mà la transformació d'aquest espai com a refugi de biodiversitat i visitar cadascuna de les zones recreades de la mà de Ferran Latre, que amb el seu entusiasme per la natura i la fauna ens va explicar tot el procés de recuperació i manteniment.
El recorregut va iniciar-se amb la visita a les oliveres monumentals que hi ha a la part de sota del parc, i tot seguit la zona de plantes aromàtiques, on vam poder observar diferents tipus de pol·linitzadors com abelles, vespes i alguns borinots i fins i tot caçar una palometa identificada com Vanessa cardui.
Més endavant, vàrem visitar un dels aguaits des d'on es fa el seguiment i les fotografies de la fauna del parc i vam continuar amb l'observació de les caixes niu per a ocells i ratpenats , la zona d'arbres fruiters i l'hotel d'insectes on vam pode veure com feinejava alguna abella solitària. Durant tot el trajecte, en Ferran ens va anar explicant moltes de les utilitats de les plantes que ens envolten i fins i tot els més atrevits en van tastar alguna!
Finament, vam acabar la jornada presenciant l'anellament d'una tòrtora (Streptopelia decaocto) i aprenent moltíssimes coses de la fauna i la flora del nostre territori!