Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

La Universitat de València reconeix el Projecte Estellés de Foment de la Lectura en el Postgrau d'Especialització en Cultura, Lectura i Literatura .

La Universitat de València reconeix el Projecte Estellés de Foment de la Lectura en el Postgrau d'Especialització en Cultura, Lectura i Literatura .
25Maig, 2020
La Universitat de València reconeix el Projecte Estellés de Foment de la Lectura en el Postgrau d'Especialització en Cultura, Lectura i Literatura .
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

El Projecte Estellés de Foment de la Lectura, dirigit per les professores Georgina Samarra i Vanesa geira, neix, en primer lloc, com una necessitat d’apropar la poesia als alumnes, per demostrar-los que és una eina d’aprenentatge pràctica i atractiva, perquè deixin de ser objectors de la lectura d’obres poètiques.

L’experiència s’ha dut a terme a l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta amb un grup de 60 alumnes de secundària durant dos anys i, a partir de la coordinació inicial dels Departaments de Llengua Catalana i Castellana, s’han anat afegint altres Departaments. El foment de la lectura és cosa de tots!

La bona predisposició de la Direcció del nostre centre i la informació i bones pràctiques aportades pel Departament de Filologia de la Universitat de València han permès encaixar el nostre Projecte Estellés de Foment de la Lectura en la programació acadèmica oficial amb activitats i eines pedagògiques innovadores com la que podeu observar a https://drive.google.com/open?id=1PacgRx7P3gF45sMtHsFwnIJSlDX6BTIm

No han faltat les col·laboracions de l’Ajuntament de la ciutat i la bona sintonia i predisposició de la Biblioteca Comarcal. Hem acudit a recitals en directe del nostre cantautor predilecte, Pau Alabajos, i hem seguit la ruta literària pels carrers de Burjassot amb els nets del poeta.

Molt emotiva va ser la participació en les XIII Jornades de les Lletres Ebrenques amb la lectura de poemes d’Estellés:

https://www.youtube.com/watch?v=LwFtItK47ZY&list=PLDfWY9DQA6gFS554IjfB1ek4np19YAaGv&index=63

Hem sembrat cal·ligrames pels comerços de la ciutat en el Dia mundial de la poesia, ens ha visitat al centre la neta del poeta, Isabel Anyó Andrés, i teníem altres activitats com l’exposició permanent d‘obres pictòriques d’inspiració estellesiana a la Biblioteca Comarcal o el Taller preparat per la URV de Tarragona que s’han suspès pel confinament pel COVID-19.

El resultat de l’experiència ha estat del tot satisfactori i el Projecte Estellés de Foment de la Lectura s’ha valorat per la Universitat amb la qualificació màxima. Per això ens hem plantejat continuar-lo un any més i, fins i tot, poder-ho engegar des del primer any d’incorporació de l’alumnat al centre. Queda encara, però, molta feina per fer.

 

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació!

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.