Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

Dissenyar amb mirada de gènere

Dissenyar amb mirada de gènere
6Març, 2024
Dissenyar amb mirada de gènere
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

L'alumnat del batxillerat d'arts en el marc del Fòrum Jove Terres de l'Ebre i de la setmana del 8 de març ha gaudit de la conferència sobre disseny amb mirada de gènere de Raquel Pelta Resano, Professora de la Universitat de Barcelona, investigadora i historiadora del disseny, des de 2013 les seves investigacions s'han centrat en el disseny social i en el co-disseny aplicat a l'àmbit social. 

 

Des de l'últim quart del segle XX, se senten cada vegada més veus que estan cridant l'atenció sobre la necessitat que el disseny actuï contra les situacions de desigualtat i discriminació que pareixen les dones. És una qüestió de responsabilitat social amb un col·lectiu que representa a la meitat de la població mundial.

En aquesta conferència ha parlat del que suposa, del paper actiu que poden tenir els dissenyadors i les dissenyadores i de la necessitat d'incorporar aquesta mirada de gènere de manera transversal en els projectes.

La perspectiva de gènere es constitueix com un desafiament per als dissenyadors i les dissenyadores perquè els objectes, entorns, elements de comunicació i serveis continuen reflectint molts dels estereotips que frenen i limiten l'avanç cap a la plena equiparació de drets entre homes i dones, així com la inclusió d'aquelles persones que no se senten còmodes amb els clixés de la masculinitat i de la feminitat.

Adoptar aquest enfocament suposa contribuir a disminuir la bretxa de desigualtat perquè la seva fi és incorporar l'equitat a les estructures socials, amb l'objectiu de transformar-les, eliminant les pràctiques discriminatòries cap a les dones, però, també, qüestionant allò que no sols les oprimeix a elles sinó, també, a tota la societat.

 En aquesta conferència, parlarem del que suposa, del paper actiu que poden tenir els dissenyadors i les dissenyadores i de la necessitat d'incorporar aquesta mirada de manera transversal en els projectes.

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.