Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

La importància de les proteïnes en la malaltia d’Alzheimer

La importància de les proteïnes en la malaltia d’Alzheimer
5Març, 2024
La importància de les proteïnes en la malaltia d’Alzheimer
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

Aquest divendres dia 1 de març Andreu Matamoros ha oferit una conferència a l’alumnat de Biologia de primer de Batxillerat. Ell és biòleg, doctor en Neurociències i investigador en el Departament de Neuropatologia de la Universitat d’Hamburg, a Alemanya.

Ha començat parlant de la seua trajectòria acadèmica. A continuació, ha explicat el funcionament del sistema nerviós i com l’acumulació de proteïnes disfuncionals a l’exterior de les neurones causa la malaltia d’Alzheimer. Ha recordat a l’alumnat conceptes bàsics sobre estructura i funció de les proteïnes. Tot seguit, ha explicat què són els exosomes: petits cossos membranosos amb proteïnes i àcids nucleics al seu interior, expulsats per les cèl·lules,  que semblen tenir un paper en l’acumulació d’aquestes proteïnes. La seua recerca es centra, entre altres aspectes , en com podria usar-se aquest coneixement sobre els exosomes per tractar i diagnosticar precoçment la malaltia d’Alzheimer.

Al final de la trobada tant l’alumnat com el professorat ha pogut adreçar les seues preguntes a l’investigador, que en tot moment ha estat molt proper i didàctic en les seues explicacions. La xerrada ha estat una bona oportunitat per orientar l’alumnat en els seus estudis i entendre les implicacions dels sabers treballats a l’aula en la recerca i la salut.

Teniu més informació al bloc de Biologia i Geologia.

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.