Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

Participació al primer congrés internacional Historia con memoria en la educación

Participació al primer congrés internacional Historia con memoria en la educación
16Novembre, 2022
Participació al primer congrés internacional Historia con memoria en la educación
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

Del 10 al 12 de novembre s’ha celebrat a Pamplona el primer congrés internacional Historia con memoria en la educación, una iniciativa de la Universitat Pública de Navarra. Docents de diverses universitats i de centres educatius de secundària i de formació professional, així com representants d’entitats memorialistes, arxivístiques i artístiques han debatut sobre com i per què s’ha de treballar la memòria històrica a les aules.

El projecte Portes de la memòria. Els deportats ampostins als camps nazis, efectuat a l’institut per alumnat de 1r de Batxillerat durant els cursos 2018-2019 i 2019-2020, ha format part de les comunicacions presentades com a projectes d’investigació i també de l’exposició ubicada a les dependències de la seu del congrés. S’han remarcat els principals objectius, la metodologia i l’organització, els tres eixos de la memòria (de la història, de les persones i del territori) i les diverses pautes de la investigació.

Una de les qüestions que ha provocat diverses respostes entre les persones assistents al congrés ha estat: “Cap a on va el passat?”

Què en penseu?

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.