Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

Dones artistes: l'univers infinit de punts de Yayoi Kusama

Dones artistes: l'univers infinit de punts de Yayoi Kusama
13Desembre, 2021
Dones artistes: l'univers infinit de punts de Yayoi Kusama
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

Yayoi Kusama de 92 anys (nascuda el 22 de març de 1929 a Matsumoto City, Japó) és una artista japonesa contemporània, considerada l'artista femenina viva més cotitzada, una de les més aclamades i famoses, coneguda per les seves Infinity Mirror Rooms, així com pel seu ús obsessiu de punts de colors. A més d’artista d’instal·lacions, és pintora, poeta, escriptora i dissenyadora.

 

La seva infància, adolescència i joventut van transcórrer en una societat misògina, en la qual la dona tenia poc o res a dir. I molt menys en el complicat camp de l'art. Va realitzar estudis de pintura a Kyoto, i va exposar amb tan sols 23 anys a la seva ciutat i també a Tokyo.

El 1957, amb 28 anys es muda a Nova York per a buscar noves vies d'expressió amb les quals donar sortida a la voràgine artística de la seva ment i  el seu esperit.

El bulliciós món artístic nord-americà i la seva predominança masculina no van impedir que l'artista arribés a convertir-se en una de les creadores més efervescents, innovadores i actives de la seva època i va exposar al costat de figures com Andy Warhol, Donald Judd, Claes Oldenburg…

La seva carrera va anar en ascens, i al 1973 se’n va tornar cap a casa, a on va fer de marxant d'art i escriptora. El 1977, després de patir alguns problemes mentals, va ingressar, per pròpia voluntat, en una institució mental de Tòquio, on viu des de aleshores. Però no ha parat mai de produir, ni de crear. A partir de 1994 va comença a treballar en la creació d'instal·lacions i escultures a l'aire lliure.El setembre de 2017 va obrir les seves portes el Museu Kusama de Tòquio, un edifici de cinc plantes dedicat íntegrament a l'obra de la fascinant creadora.

 

Us convidem a entrar a l'obsessiu univers infinit de punts de Yayoi Kusama, pionera en l'Art Pop, representant de la contracultura estatunidenca a mitjans del segle passat, feminista i l'artista dona que en vida té el rècord de vendes d'una obra a Christies de Nova York.

 

"Cada vegada que he tingut un problema, l'he confrontat amb la destral de l'art".

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.