Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

Mar Fàbregues guardonada per l'IDECE

Mar Fàbregues guardonada per l'IDECE
23Octubre, 2017
Mar Fàbregues guardonada per l'IDECE
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

L'alumna Mar Fàbregues Martí ha estat guardonada pel seu Treball de Recerca "Anàlisi de productes farmacèutics en aigües" a la 6a edició dels premis que atorga l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre. L'acte va tenir lloc divendres 20 d'octubre a la seu del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre.

Va presidir l'acte el director de l'IDECE, Joan Martín Masdeu, i va comptar amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Manolita Cid Espuny.

Recentment s’ha identificat en aigües naturals la presència de contaminants en quantitats molt baixes, procedents de l’ús tant animal com humà de productes farmacèutics. Els organismes no aprofiten totalment el compost i una part d’aquest és excretat, de manera que acaba entrant al cicle de l’aigua. La seva persistència i la impossibilitat de ser eliminats per les plantes de tractament d’aigua afecta els ecosistemes. Per tant, es tracta d’un problema emergent que presenta dificultats per ser conegut ja que les petites quantitats que s’hi troben dificulten l’anàlisi. Actualment s’estan desenvolupant tècniques per a identificar i quantificar aquests residus per a posteriorment trobar el mètode per a
solucionar el problema. En aquest treball s’utilitzen Polímers d’Impressió Molecular com a tècnica en desenvolupament per a retenir fàrmacs, el diclofenac en aquest cas, en l’aigua.

Enhorabona a Mar i al seu tutor, Vicent Ramiro de Molina!

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.