Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

Ariadna Tomàs Iborra guanya el Premi de Recerca de Batxillerat Ciutat d'Amposta

Ariadna Tomàs Iborra guanya el Premi de Recerca de Batxillerat Ciutat d'Amposta
2Septembre, 2020
Ariadna Tomàs Iborra guanya el Premi de Recerca de Batxillerat Ciutat d'Amposta
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

"La lluita silenciada: El cas de set ampostines entre les reixes franquistes" és el títol del treball de recerca d'Ariadna Tomàs Iborra. La investigació, que s'inicia amb el reconeixement de la repressió efectuada als camps de concentració franquistes, incideix en la vulnerabilitat de les dones en aquests espais a partir de la situació viscuda per Palmira Lafont Rebull, Teresa Salvadó Garcia, Cinta Montanyés Montserrat, Francesca Mor Ferreres, Teresa Caballé Verge i Rosa Sebastià Fabra a la presó de Pilats i el posterior trasllat a la de les Oblates, les dues a Tarragona. Aprofundeix el cas de Rosa Sebastià, nascuda a La Sénia i mestra a Amposta, acusada de rebel·lió militar. Un homenatge a totes aquelles dones invisibilitzades.

 

"Exili familiar. Memòria d'Agustí Maigí Ferré. I treball forçat per a l'Alemanya nazi!" és la recerca efectuada per Montse Ferrando Sancho, que s'ha emportat l'accèssit.

Reconstrueix, a partir de diverses fonts arxivístiques, l'exili i la trajectòria d'Agustí Maigí Ferré per diversos camps d'internament de refugiats i de concentració, fins a l'establiment definitiu a l'estat francès.

Teniu més informació a https://www.amposta.cat/ca/registre/treball-sobre-empresonament-set-dones-ampostines-durant-franquisme-premi-recerca-batxillerat

 

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.