Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

Dia Mundial per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Dia Mundial per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones
30Novembre, 2019
Dia Mundial per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

L'Institut Ramon Berenguer IV celebrem el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, 25 de novembre de 2019 amb l’objectiu de denunciar les violències que s’exerceixen i reclamar polítiques per a la seua erradicació.

Al matí, l'alumnat ha fet la lectura del manifest al vestíbul del centre i a iniciativa de l'alumnat, una anàlisi de les lletres de les cançons amb contingut masclista. Hem fet la visita al Punt Lila, instal·lat per l'Ajuntament a l'entrada del centre.

A la tarda, l'acte institucional ha estat presidit per la regidora de drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, que ha llegit el manifest i la regidora de Personal, Cristina Sales.

Alumnat de 3r i 4t d'ESO ha representat l’obra Tothom ho fa, de Marga Julià, directora de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa. Es tracta del Projecte Teatre per la Igualtat, organitzat per l’Institut Català de les Dones  i subscrit per la Generalitat de Catalunya.

 

#obrimelsulls25N #desemmascarem

El Departament d’Educació, a propòsit del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, vol remarcar la necessitat, avui i cada dia, de treballar intensament i prendre consciència sobre la importància de la prevenció i la detecció de la violència masclista. 

Volem disposar d’eines efectives des de la comunitat escolar per desemmascarar aquelles situacions que tendim a normalitzar i que realment impliquen desvalorització de les nenes, noies o dones, control abusiu, aïllament, submissió, violència sexual. 

Per aquest motiu i en el marc del Protocol de prevenció, detecció i intervenció davant la violència masclista entre l’alumnat, publicat recentment, el Departament d’Educació posa a l’abast dels centres educatius un Programa formatiu de prevenció de la violència masclista destinat a docents, alumnat i famílies. 

Aquests materials formatius es presenten sota la campanya anomenada “NO + violència masclista. Desemmascarem-la! i responen al convenciment de la necessitat de visualitzar, identificar i abordar totes les formes, àmbits i expressions de la violència masclista que afecten els nostres infants i joves.  Per elaborar-los, el Departament d’Educació ha comptat amb la col·laboració d’entitats expertes en la prevenció de la violència masclista, com són Coeducacció i Fundació Aroa

Des dels centres educatius, de cara a sumar sinergies i esforços per visualitzar tot tipus de violència masclista, us proposem que dugueu a terme actuacions concretes amb la finalitat de promoure un canvi d’actituds, creences i comportaments per part de tota la comunitat escolar. 

Difoneu les fotos o vídeos de les vostres actuacions a les xarxes socials amb l'etiqueta #obrimelsulls25N #desemmascarem amb menció @xtec

 

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.