Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

Tallers científics

Tallers científics
14Novembre, 2019
Tallers científics
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

Com cada any durant la Setmana de la Ciència, els nostres estudiants de Biologia de Batxillerat han realitzat un taller científic de la mà de Biocomunica’t. Enguany han estat Elena González i Lucía Fanlo, biòlogues que es dediquen a la investigació, qui han conduït el taller, el dimarts dia 12 de novembre.

Resseguint el guió d’un experiment real publicat en una revista científica, han estudiat el patró d’expressió gènica de dos gens que tenen accions antagòniques en el procés de diferenciació cel·lular durant el desenvolupament embrionari. Així, mentre un gen s’expressa cada vegada més segons avancen els dies després de la formació del zigot, l’altre s’expressa cada vegada menys. El primer permetria la diferenciació cel·lular i el segon mantindria les cèl·lules indiferenciades i, per tant, totipotents. La forma de conèixer el nivell d’expressió d’aquests gens és a través de la quantitat d’ARN missatger que es sintetitza a partir d’ells. Així, els alumnes han usat la tècnica de l’electroforesi per separar mostres de material genètic preses en distints dies del desenvolupament d’embrions i comprovar si la quantitat d’aquesta molècula augmenta o disminueix amb el pas del temps.

Aquesta sessió pràctica representa una oportunitat per dur a a terme una tècnica molt freqüent en investigació i que d’altra manera resulta complicat realitzar en un laboratori de Secundària. Agraïm un any més a Biocomunica’t la possibilitat de fer aquests tallers al nostre centre, i especialment a la Lucía i l’Elena la seva eficàcia, paciència i saber fer.

http://www.biocomunicat.com/que_hacemos/talleres/?lang=ca

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.