Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

Energia Nuclear versus Energia Eòlica

Energia Nuclear versus Energia Eòlica
17Novembre, 2019
Energia Nuclear versus Energia Eòlica
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

Els alumnes de segon de Batxillerat que estem cursant l’assignatura de Física, el dijous dia 9 de novembre vam anar a la Central Nuclear Vandellòs I i al Parc Eòlic de les Colladetes.

La primera visita va ser a l’antiga Central Nuclear, que actualment es troba en fase de desmantellament. Quan estava en funcionament va patir un incendi, la qual cosa va accelerar la decisió sobre la seva parada definitiva i clausura de les instal·lacions.

La primera fase va ser el nivell 1 de desmantellament, que consisteix en eliminar el combustible nuclear que fa funcionar a la central.

La visita va ser guiada per l’empresa Enresa, que es dedica a fer tots els desmantellaments de les centrals a Espanya.

Aquesta empresa va dur a terme el nivell 2 de desmantellament, que consistia en treure totes les instal·lacions annexes menys el reactor. Dins del reactor encara hi ha radiació nociva per als humans i per al medi, per això s’han d’esperar uns anys de latència perquè aquesta vagi disminuint abans de desmuntar definitivament el reactor. 

Va ser una visita molt interessant on vam gaudir d’un power-point explicatiu i una sala interactiva per aprendre una mica més sobre el desmantellament i les nuclears. Al final de la visita vam tenir la oportunitat de pujar a sobre del reactor, la qual cosa no haguéssim pogut fer si la central hagués estat en funcionament.

La segona visita va ser al Parc Eòlic situat al Perelló. Allà ens van parlar de les diferents energies renovables, però sobretot de l’eòlica, i van informar-nos dels avantatges i inconvenients d’aquestes.

Ens van explicar que hi ha 36 aerogeneradors al parc, de 3 pales cadascun i un pes de 60 tones. Cadascun té una potència de 660 KW. Aquests molins treballen quan el vent va a 14 Km/h, arriben a la màxima potència als 50 Km/h, i quan el vent és molt fort i va a 90 Km/h els molins es detenen.

Helena Segarra - Àlex Capilla - Luna Chen - Joan Vaio

 

 

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.