Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

PORTES DE LA MEMÒRIA. De la Batalla de l'Ebre a la deportació als camps nazis

PORTES DE LA MEMÒRIA. De la Batalla de l'Ebre a la deportació als camps nazis
12Octubre, 2019
PORTES DE LA MEMÒRIA. De la Batalla de l'Ebre a la deportació als camps nazis
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

El Projecte Portes de la Memòria, liderat pels professors Carme Maigí i Lluís Montull, ha estat presentat avui, dimecres 2 d'octubre, als Serveis Territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre. L'acte ha estat presidit pels Consellers d'Educació, Josep Bargalló, i la de Justícia, Ester Capella. 

Ha iniciat l'acte de presentació la directora territorial d'Educació, Montse Perelló, que ha focalitzat el projecte en implicar els centres de secundària del nostre territori en la recuperació de la memòria de vida de les dones i els homes ebrencs que varen viure i patir la Batalla de l'Ebre i la deportació als camps nazis.

Han assistit Miquel Albert, coordinador del DEMD, Jordi Font, director del Memorial democràtic, Montse Ingla, la directora territorial de Justicia, Francesc Xavier Pallarès, delegat del govern a les nostres terres, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé i la regidora de serveis socials i salut de l’Ajuntament d’Amposta, Susanna Sancho.

El projecte Portes de la Memòria té una web pròpia, creada i dissenyada pel professor del Departament de Visual i Plàstica, Francesc Escriche.

Ariadna Tomàs, alumna de l’Institut Ramon Berenguer IV, ha llegit una carta que un dels deportats havia enviat a la seva família.

Mireu els següents enllaços:

https://www.youtube.com/watch?v=PL92_vZRTJA

http://www.aguaita.cat/noticia/16039/alumnes/instituts/ebrencs/treballaran/memoria/historica/partir/histories/personals/batalla/ebre

https://www.youtube.com/watch?v=ezL-idcEwiU

 

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.