Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

PATRIMONI ARQUITECTÒNIC EDUCATIU

PATRIMONI ARQUITECTÒNIC EDUCATIU
25Maig, 2019
PATRIMONI ARQUITECTÒNIC EDUCATIU
Autor : Admin Ramon Berenguer

El dissabte 18 de maig de 2019, l'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic varen visitar les Terres de l'Ebre. L'activitat va ser organitzada per Mariona Genís i Judit Taberna, codirectores del XLIIè Curset, “Patrimoni arquitectònic educatiu” i Cinta Masdeu, vocal de la AADIPA de les Terres de l’Ebre.  A Tortosa varen visitar el Conjunt patrimonial dels Reials Col·legis i a Amposta l’Institut Ramon Berenguer IV i el Museu de les Terres de l’Ebre (antigues Escoles Miquel Granell d’Amposta).

En la visita a l’Institut Ramon Berenguer IV, els arquitectes foren acompanyats per la directora del centre Lucrècia Bernaltes Tenesa i pels arquitectes Josep Mª Ferran i Carles Espinós autors de les obres d’ampliació del centre dutes a terme l’any 2000. L’any 1953 els arquitectes José Martorell, Oriol Bohigas, Francesc Bassó i Joaquim Gili van redactar el primer projecte. Tots quatre formaven part del grup R que seguia les directrius del Grup d’Artistes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània (GATCPAC). Francesc Bassó i Joaquim Gili van ser finalment els encarregats del projecte d’execució i les obres de construcció van començar el març de 1956. L’any 1991 el Departament d’Ensenyament va realitzar un programa d’actuació de les diverses obres a realitzar en el centre en diferents fases, per tal de recuperar un edifici de valor arquitectònic important bastant deteriorat i adaptar-lo a les noves necessitats fake watches educatives.

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.