Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

It was a shocking result at the time, given that Phillips had given the replica watches uk a pre-auction estimate of CHF 80,000 to 120,000.

London wird in Rot angezeigt, um die Greenwich Mean Time uhren replica hervorzuheben, die heute offiziell als koordinierte Weltzeit (UTC) bekannt ist.

Mar Fàbregues i Adelm Bel, alumnes de l’Institut Ramon Berenguer IV, guanyadors de la XV Edició dels Premis Ramon Calvo.

Mar Fàbregues i Adelm Bel, alumnes de l’Institut Ramon Berenguer IV, guanyadors de la XV Edició dels Premis Ramon Calvo.
9Juny, 2017
Mar Fàbregues i Adelm Bel, alumnes de l’Institut Ramon Berenguer IV, guanyadors de la XV Edició dels Premis Ramon Calvo.
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

El dijous 27 d’abril a l’Institut Deltebre va tenir lloc l’acte que celebrava la XV Edició dels Premis Ramon Calvo. L’Institut d’Ensenyament Secundari de Deltebre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre organitzen aquesta distinció que consta de dos apartats: premi cartells i quatre premis d’investigació i recerca. L’acte fou presidit per la Directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, que va destacar el talent dels joves i la importància de les escoles i de les famílies en l’educació.

L’alumne Adelm Bel, alumne de 2n de Batxillerat d’Arts de l’Institut Ramon Berenguer IV, va ser el guanyador de la modalitat de cartells per la seva obra “Dos camins, un conjunt”. Mar Fàbregues, alumna de 2n de Batxillerat de la modalitat de ciències fou guardonada amb el primer premi dels treballs de recerca de l’àmbit científico-tecnològic.

El treball d’investigació de Mar Fàbregues, tutoritzat per Vicent Ramiro, professor del Departament de Ciències, es titula “Anàlisi de productes farmacèutics en aigües” i segueix la següent línia d’investigació: recentment s’ha identificat en aigües naturals la presència de contaminants en quantitats molt baixes, procedents de l’ús tant animal com humà de productes farmacèutics. Els organismes no aprofiten totalment el compost i una part d’aquest és excretat, de manera que acaba entrant al cicle de l’aigua. La seva persistència i la impossibilitat de ser eliminats per les plantes de tractament d’aigua afecta els ecosistemes. Per tant, es tracta d’un problema emergent que presenta dificultats per ser conegut ja que les petites quantitats que s’hi troben dificulten l’anàlisi. Actualment s’estan desenvolupant tècniques per a identificar i quantificar aquests residus per a posteriorment trobar el mètode per a
solucionar el problema. En aquest treball s’utilitzen Polímers d’Impressió Molecular com a tècnica en desenvolupament per a retenir fàrmacs, el diclofenac en aquest cas, en l’aigua.

El Treball de Recerca de Mar Fàbregues ha estat també guardonat per la Societat Catalana de Química. D’un total de 125 treballs presentats, la nostra alumna Mar Fàbregues Martí ha guanyat una menció honorífica i una estada científica pel seu treball "Anàlisi de compostos farmacèutics en aigües".

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.