Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

DONES I Ciència

DONES I Ciència
18Novembre, 2020
DONES I Ciència
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

El paper de les dones ha sigut important en la història de la ciència, però no sempre han tingut el reconeixement i la visibilitat merescudes.  Enguany la setmana de la ciència està dedicada, entre d’altres, a la científica anglesa Rosalind Franklin (1920-1958). Franklin es va especialitzar en la difracció dels raigs X, i la seva habilitat per obtenir imatges i interpretar-les correctament la va portar a destacar en investigacions com l’estructura del grafit, el virus del mosaic del tabac o l’estructura de l’ADN. Gràcies a aquesta última, Watson i Crick, al 1953, van poder explicar l’estructura de l’ADN. Al 1958 Rosalind Franklin mor de càncer d’ovari (probablement relacionat amb els seus treballs continuats amb raigs X). Quatre anys més tard de la seva mort, Watson i Crick reben el premi Nobel de fisiologia pel seu treball sobre l’ADN. El nom de Rosalind Franklin no es menciona ni n’apareix la seva contribució essencial.

Amb aquest motiu, una de les activitats de la Setmana de la Ciència consisteix en la presentació, per part de l'alumnat, d'un petit vídeo sobre la vida i contribució a la ciència d'alguna dona científica.

Podeu trobar més informació i imatges aquí: https://mujeresconciencia.com/2014/07/25/rosalind-franklin-biofisica-y-cristalografa/

Vicent Ramiro de Molina, Departament de Ciències Naturals

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.