Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques. Si segueixes navegant, estàs acceptant l'ús que fem d'aquestes. Pots canviar la configuració en qualsevol moment.

Aceptar Més informació

SORTIDA CULTURAL AL MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA

SORTIDA CULTURAL AL MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA
18Gener, 2024
SORTIDA CULTURAL AL MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA
Autor : Admin Ramon Berenguer IV

El passat desembre l'alumnat de primer de batxillerat d'història del món, de primer i segon del batxillerat d'arts i d' història de l'art de segon de batxillerat van gaudir d'una sortida cultural al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

A més de conèixer la col·lecció permanent del museu, els nostres joves van rebre una visita dinamitzada per la col·lecció d'art modern amb el títol de "Dones havíeu de ser!". 

Aquesta visita reflexiona sobre com podem desmuntar els estereotips de gènere. L’itinerari gira al voltant dels canvis en el paper i la consideració de les dones al llarg de la història a partir del valor documental dels objectes patrimonials. Una lectura en clau feminista de la col·lecció que explora els mecanisme  que han contribuït a l'oblit de les dones al llarg de la història.

També van visitar l'exposició temporal "Quina humanitat? La figura humana després de la guerra (1940-1966)"  amb prop d’un centenar d'obres d'artistes catalans, espanyols i internacionals de primera línia que, entre 1940 i mitjan anys seixanta, aborden la qüestió de la figura i de la condició humana enfrontada a la incertesa, les mutacions, els fracassos i les esperances provocades per la Segona Guerra Mundial i el seu pròleg, la Guerra Civil espanyola. 

Després d’una guerra global, de l'holocaust i la bomba atòmica, la humanitat va entrar en crisi i l'art va expressar aquestes inquietuds, projectades especialment sobre la condició humana.

Alguns dels artistes dels quals es pot veure obra a l’exposició són Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies, Mercè Rodoreda, Joan Ponç, Josep Maria Subirachs, Josep Guinovart, Roberta González, Pablo Picasso, Antonio Saura, Manolo Millares, Jorge de Oteiza, Henry Moore, Francis Bacon entre d'altres.

Tornar a notícies
No ho dubtis sol·licita informació

Contacta amb nosaltres i et resoldrem qualsevol dubte que tinguis.